Доступність посилання

ТОП новини

Чим уславилася тітка Юлії Тимошенко? Чи ускладнить життя українців приєднання Польщі до Шенґенської угоди? За яких умов можна зробити дешевшими іноземні фільми з українським дубляжем?


Ірина Біла Київ, 21 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Чим уславилася тітка Юлії Тимошенко? Чи ускладнить життя українців приєднання Польщі до Шенґенської угоди? За яких умов можна зробити дешевшими іноземні фільми з українським дубляжем? Українська преса сьогодні – про це, і не тільки.


Дані про наявність квитків на новорічні свята в різних касах і довідках «Укрзалізниці» не збігаються. У цьому переконалися кореспонденти газети «Сегодня», які докладно про це розповідають у статті «Касири обдурюють потенційних пасажирів».

У цьому ж числі «Сегодня» досліджує, хто звідкіля родом у новому уряді і які перші кроки вони здійснять у регіональній політиці. Зокрема, як стверджують газетярі, одесити переконані, що найперше уряд Юлії Тимошенко спробує передати в приватні руки Одеський припортовий завод. Про інше йдеться у статті «Ми задоволені. У Кабміні аж п’ятеро львів’ян».

Рідна тітка Юлії Тимошенко Антоніна Ульяхіна стала відомою, коли випустила у світ першу книжку про життя племінниці. «Юля, Юлечка» присвячувалася дитячим та юнацьким рокам життя лідера БЮТ. Але ще тоді Антоніна Миколаївна, яка очолює Дніпропетровську обласну організацію ВО «Батьківщина», пообіцяла видати три книжки, присвячені племінниці. І поки що свого слова дотримується. Більше про книжки і тітку прем’єра розповідає газета «Україна молода».

Сьогодні Польща приєднується до «шенґену», і польські візи для українців перестануть бути такими ж доступними, як це було раніше. Поляки стверджують, що це не надто ускладнить життя українських громадян і зовсім не вплине на польсько-українські стосунки. Про польсько-українську дружбу, візовий режим і спільне проведення чемпіонату Європи у 2012 році в інтерв’ю «Газеті 24» розповідає Надзвичайний і Повноважний посол Польщі в Україні Яцек Ключковський.

Держкомітет кінематографії пропонує зняти ПДВ з фільмів іноземного виробництва, дубльованих українською мовою. Про це журналістам повідомила керівник комітету Ганна Чміль. За її словами, реакція на таку пропозицію Мінекономіки та Міністерства фінансів була традиційною: ініціаторів скасування ПДВ попросили показати, чим можна компенсувати втрати для бюджету. Про те, де можна знайти ці кошти, розповідає газета «День».

Газета «Голос України» у статті «Кримчани запрягають вітер» розповідає, що у Криму невдовзі спорудять цілу систему сучасних вітряків, які даватимуть енергію, загальною потужністю 300 мегават. Йдеться, зокрема, про спорудження однієї з найбільших у Європі за потужністю вітрових електростанцій, яка прискорить визнання України у товаристві розвинутих європейських держав.
XS
SM
MD
LG