Доступність посилання

ТОП новини

Другий шанс України. Свідки стверджують, що Путін був водієм у Ґаліни Старовойтовой. (Огляд європейської преси)


Василь Зілгалов Прага, 21 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Європейська преса пише, що з обранням нового «помаранчевого уряду», Україна дістала другий шанс вийти з «трясовини корупції» та енергетичної залежності від Росії. Газети також пишуть про деякі маловідомі сторінки біографії Владіміра Путіна і дивуються, як він перетворився з багатообіцяючого ліберала петербурзької мерії в авторитарного лідера Росії. Журналісти також здивовані, що Москва лише сьогодні оприлюднила деякі головні факти про долю останків Гітлера та й ті далеко не повні.

Європейське видання «Уолл Стріт Джорнел» публікує матеріал під назвою «Другий шанс України». Йдеться про те, що однією з найбільших проблем України є наскрізна корупція суспільства, продажність суддів, політиків, державних чиновників стала такою масштабною, що під загрозою опинилась «національна безпека України», наголошує «Уолл Стріт Джорнел». Видання вважає, що з обранням Юлії Тимошенко в України з’явився новий шанс і продовжує, що «у разі нежиттєздатності команди Ющенко-Тимошенко, «помаранчева» коаліція протримається при владі недовго. І що найбільш важливо, корупція може повернути назад економічне зростання і навіть створити загрозу національній безпеці країни», наголошує «Уолл Стріт Джорнел». Автори публікації вважають, що Україна має створити нове антикорупційне законодавство, привести на посади нове покоління українських суддів, не пов’язаних з хабарництвом, створити національне бюро розслідування, і карати всіх корупціонерів, незалежно від політичної належності. «Уолл Стріт Джорнел» також вважає, що самій Україні така програма не під силу і тут мають допомогти США та Європейський Союз.

Путін напросився у водії?

Ця ж «Уолл Стріт Джорнел» оприлюднила на своїх шпальтах великий матеріал з маловідомими даними до біографії Владіміра Путіна. Видання інформує, з посиланням на свідків, що на початку 90-х Путін напросився бути водієм багатообіцяючого політика Ґаліни Старовойтової і навіть возив її на мітинги з виборцями та переконував, що поділяє її погляди. Хоча Кремль, як зауважує «Уолл Стріт Джорнел», спростовує ці твердження свідка, помічника Старовойтовой.

Андропов наказав провести кремацію останків Гітлера?

Італійська «Ла Репуббліка» друкує репортаж з відкритої ФСБ у Москві, в Музеї Великої Вітчизняної війни, виставки, де експонуються документи про те, як за наказом Андропова КДБ провела кремацію останків Адольфа Гітлера та його дружини, що відбулося 4 квітня 1970 року поблизу німецького Маґдебурга. Правда, Москва до сьогодні замовчує, над якою саме річкою були розвіяні ці спалені рештки праху нацистського вождя. Не виключають, що це Ельба.
XS
SM
MD
LG