Доступність посилання

ТОП новини

Польща встановила плату за довгострокові національні візи для громадян України у розмірі 35 євро


14 категорій українських громадян, які, відповідно до нового візового порядку, запровадженого з грудня Польщею, можуть одержувати безкоштовно короткострокові єдині шенґенські візи, також зможуть безкоштовно стати власниками довгострокових національних польських віз із 2008 року.

У прес-службі Міністерства закордонних справ Польщі повідомили, що плата стягуватиметься, починаючи з 2008 року.

У міністерстві також повідомили, що 14 категорій українських громадян, які, відповідно до нового візового порядку, запровадженого з грудня Польщею, можуть одержувати безкоштовно короткострокові єдині шенґенські візи, також зможуть безкоштовно стати власниками довгострокових національних польських віз із 2008 року.

Вартість розгляду прохань про короткострокові єдині шенґенські візи для громадян України, в тому числі й видані Польщею, становить 35 євро.

За угодою між Україною й ЄС про спрощення візового режиму певні категорії українських громадян звільняються від оплати за розгляд своїх прохань про такі візи.

До цих категорій належать студенти, пенсіонери, інваліди та їхні опікуни, спортсмени, які їдуть на змагання, близькі родичі українців, які мають дозвіл на перебування в країнах – членах Євросоюзу, журналісти, професійні перевізники, члени екіпажів поїздів, діти до 18 років і особи до 21 року, які їх супроводжують, члени офіційних делегацій, чиновники, учасники програм обміну між містами й особи, які подорожують у гуманітарних цілях.

Для громадян інших країн ціни й умови можуть бути інші.

Вартість національних довгострокових віз кожна країна ЄС визначає сама.

Польські національні візи видаватимуться на рік і надаватимуть право перебувати лише на території Польщі.

Польща і ще 8 країн – недавніх членів ЄС 21 грудня ввійшли в «шенґенську зону» й видаватимуть короткострокові візи як єдині шенґенські.

Громадяни України дотепер одержували майже половину всіх виданих Польщею віз.

Торік українці одержали близько 635 тисяч віз, що на 5 відсотків більше, ніж попереднього, і на 10 відсотків більше, ніж 2004 року.
XS
SM
MD
LG