Доступність посилання

ТОП новини

Президент наполягає на ухваленні держбюджету-2008 у цьому році


На засіданні Кабінету Міністрів у середу Віктор Ющенко наголосив, що немає часу на «розгорнуті дискусії» щодо концепції бюджету. При цьому він заявив про необхідність внесення змiн до державного бюджету на 2008 рiк вже в лютому. За словами Президента, 15 сiчня розпочне дiяльнiсть робоча група, яка протягом 30 днiв розробить пропозицiї щодо змiни, доповнення держбюджету. Парламент завтра планує заслухати звіт уряду щодо бюджету. Уряд виключив із проекту держбюджету-2008 пільги для депутатів і чиновників. А щодо пільг для населення, то, за словами Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, їх надаватимуть в залежності від доходів родини.


На засіданні Кабінету Міністрів у середу Віктор Ющенко наголосив, що немає часу на «розгорнуті дискусії» щодо концепції бюджету.

«Ми не маємо права в 1 січня 2008 року увійти без бюджету. Тому що ми зриваємося з фіскальної бази, яка є досить новітньою і установленою попередніми рішеннями, у тому числі і законами, які були прийняті у 2007 році. Ми можемо не дорахуватися десятків мільярдів державних бюджетних надходжень. І тому з метою входження в бюджетний рік з оновленою, скорегованою фіскальною базою нам все треба зробити, щоб цього тижня цей бюджет був прийнятий», – наголосив голова держави.

При цьому Вiктор Ющенко заявив про необхідність внесення змiн до державного бюджету на 2008 рiк вже в лютому.

«Чутливi позицiї ми можемо розглянути в сiчнi з таким розрахунком, щоб у другiй-третiй декадi лютого ми внесли змiни та доповнення до бюджету 2008 року», – сказав Президент.

За словами Віктора Ющенка, 15 сiчня розпочне свою дiяльнiсть робоча група, яка протягом 30 днiв розробить пропозицiї щодо змiни, доповнення держбюджету на 2008 рiк.

Уряд виключив із проекту держбюджету-2008 пільги для депутатів і чиновників. Про це заявила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

Щодо пільг для населення, то, за словами голови уряду, їх надаватимуть в залежності від доходів родини.

«Цим законом про бюджет ми вводимо систему, коли пільги не будуть отримувати заможні люди. Ми вводимо систему виконання всіх законів по виплаті пільг в залежності від доходів родини, від доходів кожного члена родини. І це дає можливість нам, по перше – виконати всі закони про соціальний захист, а по друге – збалансувати бюджет і зробити так, щоб люди відчули, що захист соціальний в державі існує», – зазначила Юлія Тимошенко.

Після засідання Кабінету Міністрів, Прем’єр-міністр повідомила журналістам, що всі члени уряду одностайно проголосували за проект бюджету.

У вівторок Верховна Рада планує заслухати звіт уряду щодо бюджету.

Матеріали до теми:

• Фракція Партії регіонів не має наміру голосувати за державний бюджет на наступний рік • До кiнця наступного року мiнiмальну зарплату планують збільшити на третину
XS
SM
MD
LG