Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко виступає за проведення ревізії роботи вугільної галузі за останні 5 років


Про це Прем''єр-міністр заявила у вівторок на нараді, присвяченій розгляду ситуації на шахті ім. Засядька. Вона доручила Контрольно-ревізійному управлінню, Рахунковій палаті, Міністерству вугільної промисловості із залученням представників Генпрокуратури й СБУ приступити до таких перевірок, починаючи з роботи галузі за 2007 рік. Юлія Тимошенко вимає, щоб перевірили собівартість видобутку вугілля, цільове використання коштів, виділених галузі з державного бюджету, а також використання грошей, отриманих від реалізації вугілля. Прем’єр-міністр також виступає за покарання винних у порушенні безпеки праці, що призвело до аварій на шахті ім. Засядька.


Про це Прем''єр-міністр заявила у вівторок на нараді, присвяченій розгляду ситуації на шахті ім. Засядька.

«Я маю чіткий намір хоча б за останні 5 років проаналізувати, як оберталася кожна копійка у вугільній галузі», – зазначила Юлія Тимошенко.

Вона доручила Контрольно-ревізійному управлінню, Рахунковій палаті, Міністерству вугільної промисловості із залученням представників Генеральної прокуратури й Служби безпеки України приступити до таких перевірок, починаючи з роботи галузі за 2007 рік.

«Я б хотіла, щоб не просто подивилися, а всі зловживання зробили надбанням громадськості й щоб осіб, винних в цьому, було покарано», – сказала Тимошенко.

Вона доручила перевірити собівартість видобутку вугілля, цільове використання коштів, виділених галузі з державного бюджету, а також використання грошей, отриманих від реалізації вугілля.

Тимошенко зазначила, що вона має інформацію, відповідно до якої кошти від реалізації вугілля направлялися на купівлю матеріально-технічних ресурсів за завищеною вартістю.

Прем’єр-міністр також виступає за покарання винних у порушенні безпеки праці, що призвело до аварій на шахті ім. Засядька.

Юлія Тимошенко висловила незадоволення доповідями міністра вугільної промисловості Віктора Полтавця й голови Державного комітету із промислової безпеки, охорони праці й гірського нагляду Сергія Сторчака про попередні результати комісії з ліквідації наслідків і виявленню причин аварій на шахті ім. Засядька.

Зокрема, Тимошенко не влаштувало, що в доповіді чітко не визначені причини аварій і особи, винні в цих аваріях.

Наприкінці листопада – початку грудня минулого року під час аварій на шахті імені Засядька загинули 106 осіб, із них 101 гірник і 5 рятувальників.

Матеріали до теми:

• Юлія Тимошенко пропонує придбати житло родинам загиблих і постраждалим гірникам за рахунок шахти ім. Засядька • Урядова комісія: причиною аварії на шахті ім. Засядка стали висока загазованість у тупиковому забої і наявність джерела вибуху
XS
SM
MD
LG