Доступність посилання

ТОП новини

Верховний лідер Ірану вимагає покласти край особливій увазі Ради Безпеки ООН


Як заявив аятола Алі Хаменеї, для нагляду Ради Безпеки за ядерною програмою Ірану вже немає жодного виправдання. Відтепер, вважає найвищий керівник країни, всі питання щодо цієї програми має вирішувати тільки Міжнародна агенція з атомної енергії. За повідомленням державних іранських засобів інформації, про це він заявив під час своєї зустрічі в Тегерані з директором МАГАТЕ Мохамедом Ель-Барадеєм, який перебуває в Ірані.

Як заявив аятола Алі Хаменеї, для нагляду Ради Безпеки за ядерною програмою Ірану вже немає жодного виправдання.

Відтепер, вважає найвищий керівник країни, всі питання щодо цієї програми має вирішувати тільки Міжнародна агенція з атомної енергії.

За повідомленням державних іранських засобів інформації, про це він заявив під час своєї зустрічі в Тегерані з директором МАГАТЕ Мохамедом Ель-Барадеєм, який перебуває в Ірані.

Іранський керівник також заявив, що тиск Сполучених Штатів через цю програму «не зламає Ісламську Республіку Іран».

США домагаються від Ради Безпеки ООН запровадити проти Ірану вже третій пакет санкцій через відмову Тегерана припинити збагачення урану.

Мохамед Ель-Барадей раніше закликав Іран «прискорити» свою співпрацю з МАГАТЕ, щоб вирішити всі нез’ясовані питання, перш ніж він у березні подасть свій черговий звіт про іранську ядерну програму.
XS
SM
MD
LG