Доступність посилання

ТОП новини

Про маніпуляції політологів, про найбагатших олігархів і дітей, які не ходять до школи. Огляд преси


Ірина Біла Київ, 16 cічня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Що дозволяє політологам маніпулювати українцями? Хто з українських олігархів заробляє гроші на непунктуальності італійських банкірів? Скільки дітей не відвідують школу?

«Василь Кисельов: Богатирьовій у нашій партії робити більше нічого», – в інтерв’ю під таким заголовком, яку друкує газета «Україна молода», спікер Партії регіонів критикує проект нового закону про Кабмін і наполягає на «Сіверськодонецьку-2». «Може, я й радикальний у деяких речах, але говорю по совісті й від душі», –запевняє Василь Кисельов.

Усі спроби політологів визначити «хто є хто» серед провідних партій українського політикуму неминуче в''язнули у протиріччях. Як стверджує дописувач газети «День», декларуючи одне, титани політичного Олімпу готові реалізувати на практиці абсолютно протилежне. Збереженню хорошої міни за відверто поганої гри допомагає регіональна роз''єднаність українців, низький рівень їхньої політичної культури та економічної грамотності. Докладніше з коментарями – в статті «Парламентська «кардіограма».

В Україні понад 300 тисяч дітей молодшого шкільного віку не відвідують школи. Ці дані – з доповіді ЮНЕСКО, що досліджувала проблему початкового навчання у світі. Як пише газета «Голос України», українці лідирують, попри конституційні положення, які гарантують безплатну початкову освіту. Адже багато сімей учнів державних початкових шкіл платять за навчання іноді третину сімейного бюджету.

В цьому ж числі парламентська газета нагадує, що рік тому на полюванні загинув Євген Кушнарьов. Стаття харківського журналіста побудована на діалогах з адвокатами обох сторін та прокурором Харківськоі області.

Спроби Віктора Пінчука продати свій Укрсоцбанк перетворюються на латиноамериканський серіал, стверджує «Газета 24». Ось уже третій рік, нагадує видання, олігарх продає його італійським банкірам, які постійно не встигають вчасно розрахуватися. Як не дивно, це робить його ще заможнішим. Подробиці – в статті «Штраф за спізнення».

Трансферний ринок. За один день команда Рената Ахметова провела дві оборудки на суму 13,5 мільйонів доларів. На чому і на кому конкретно були зароблені гроші, розповідає газета «Діло» у статті «Шахтар» продав Лукареллі і взяв Кравченка».
XS
SM
MD
LG