Доступність посилання

ТОП новини

Україна вітає ініціативу Туреччини про скасування візового режиму


Як заявив у вівторок міністр закордонних справ Володимир Огризко, таке бажання Туреччини й деяких інших країн, зокрема, Ізраїлю, свідчать про необхідність «робити все для того, щоб бар’єрів на шляху пересування людей ставало дедалі менше». Напередодні посол Туреччини в Києві заявив, що його держава хотіла б мати безвізовий режим із Україною.

Як заявив у вівторок міністр закордонних справ Володимир Огризко, таке бажання Туреччини й деяких інших країн, зокрема, Ізраїлю, свідчать про необхідність «робити все для того, щоб бар’єрів на шляху пересування людей ставало дедалі менше».

Напередодні посол Туреччини в Києві заявив, що його держава хотіла б мати безвізовий режим із Україною.

Як вважає Ердоган Ішджан, географічне розташування і перспективи співпраці двох країн «вимагають» того, щоб у майбутньому вони встановили безвізовий режим.

«Ми зі свого боку готові скасувати візи для українських громадян, але розуміємо, що Україні буде необхідно більше часу, щоб прийти до такого рішення», – сказав посол в оприлюдненому в понеділок інтерв’ю журналові «Бізнес».

За його словами, Туреччина пропонує Україні укласти договір, що передбачав би полегшену процедуру отримання візи турецькими громадянами, зокрема бізнесменами, які планують інвестувати в українську економіку.

Переговори про укладення такої угоди сторони розпочали в жовтні 2007 року, повідомив він.

Посол зазначив, що в Міністерстві закордонних справ України погодилися розпочати такі переговори, і наразі українська сторона вивчає проект документа.

Він наголосив, що турецьким бізнесменам дуже складно отримати візу на в’їзд до України.

За його словами, всі іноземні бізнесмени в Україні, у тому числі й турецькі, скаржаться на недосконалість законодавчої бази, недостатні фінансові та законодавчі гарантії й нестабільні умови ведення бізнесу в Україні.
XS
SM
MD
LG