Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко виступає за дефіцит держбюджету-2008 не вище 2% ВВП після внесення змін до нього


За словами Президента, Україна повинна зробити все, щоб не втратити темпи економічного зростання, які були в 2006-2007 роках. Одним із важливих кроків для цього він назвав узяття під контроль інфляції. «Не стримавши інфляцію, ми не можемо реально формувати політику соціального або гуманітарного процесу з якої-небудь програми», – зазначив Ющенко в інтерв''ю телекомпанії «Інтер». Затверджений наприкінці грудня держбюджет передбачає дефіцит 18,4 мільярди гривень, або 2,08% ВВП.


Про це Президент України заявив в інтерв''ю телекомпанії «Інтер».

За його словами, Україна повинна зробити все, щоб не втратити темпи економічного зростання, які були в 2006-2007 роках.

Одним із важливих кроків для цього він назвав узяття під контроль інфляції.

«Не стримавши інфляцію, ми не можемо реально формувати політику соціального або гуманітарного процесу з якої-небудь програми», – зазначив Віктор Ющенко.

А для того, щоб стримати інфляцію, як зазначив Президент, потрібно тримати під контролем державні витрати, іншими словами – мати керований дефіцит держбюджету.

«Ідуть різні дискусії, я хочу висловити свою позицію. Бюджет, який матиме дефіцит більше 2%, я не підпишу», – сказав Президент.

Він також наголосив на важливості погашення державної заборгованості з відшкодування податку на додану вартість експортерам і культивування чітких програм розвитку, навколо яких повинні акцентуватися всю політичну й соціальну увагу.

******** У грудні 2007 року Верховна Рада затвердила доходи держбюджету на 2008 рік на рівні 215 359,392 млн. гривень, видатки – 232 372,004 млн. гривень, граничний дефіцит – 18 822,212 млн. гривень.

Затверджений держбюджет передбачає дефіцит 18,4 млрд. гривень, або 2,08% ВВП.

Рада зобов''язала Кабінет Міністрів до 1 березня внести в парламент законопроект про внесення змін до держбюджету-2008 для його вдосконалення.

Матеріали до теми:

• Керівник держави Віктор Ющенко дав ексклюзивне інтерв’ю телеканалу «Інтер»
XS
SM
MD
LG