Доступність посилання

ТОП новини

Український підприємець Костянтин Жеваго купує найбільшого виробника сталі в Болгарії


Переговори про купівлю перебувають «на заключній стадії», і угоди мають досягти не далі як протягом суботи, повідомив виконавчий директор болгарської компанії «Креміковці».

Переговори про купівлю перебувають «на заключній стадії», і угоди мають досягти не далі як протягом суботи, повідомив виконавчий директор болгарської компанії «Креміковці» Александр Томов на національному телебаченні Болгарії в п’ятницю.

Жеваго купує 71 відсоток акцій болгарської компанії, які нині належать холдингові Global Steel Holdings. Власником холдингу є індійський підприємець Прамод Міттал. Він є братом Лакшмі Міттала, президента, голови й чільного акціонера найбільшої в світі металургійної компанії ArcelorMittal, але його компанії цілком не залежні від бізнесу брата.

34-річний Костянтин Жеваго, наймолодший український мільярдер, співвласник групи «Фінанси і Кредит» і фактичний власник Полтавського гірничо-збагачувального комбінату, народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко, за оцінками, є п’ятим за своїми статками в Україні і 15-м у Східній Європі.

Найбільший у Болгарії виробник сталі «Креміковці», 25 відсотків якого належить болгарській державі, останнім часом зазнає великих збитків, працівники не отримують вчасно платню. До того ж компанія, розташована в столиці Софії, мусить платити великі штрафи за перевищення рівнів забруднення навколишнього середовища.
XS
SM
MD
LG