Доступність посилання

ТОП новини

Київ і Москва домовилися про інвентаризацію майна й об’єктів, які використовує в Україні Чорноморський флот Росії


Заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлисеєв висловив сподівання, що цю інвентаризацію проведуть і завершать уже цього року.

Заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлисеєв висловив у п’ятницю сподівання, що цю інвентаризацію проведуть і завершать уже цього року.

Він назвав чергове коло переговорів із питань перебування російського флоту в Україні, яке відбулося в четвер у Москві, результативним. За словами Єлисеєва, відбувся дуже конструктивний і плідний діалог.

На них обговорювали також проблему використання російськими військовими своєї державної символіки на українській території і навігаційного обладнання, зокрема, маяків, які російський флот далі утримує всупереч рішенням українських судів.

За словами Єлисеєва, російську сторону переконали, що акції громадського протесту навколо маяків, що їх Росія називає «провокаціями», триватимуть і далі, доки проблему маяків не буде вирішено.

На переговорах Україна також підтвердила свою позицію, що терміни і вартість перебування на її території російського флоту не можуть бути переглянені.
XS
SM
MD
LG