Доступність посилання

ТОП новини

Визначальну угоду ЄС із Сербією навряд чи підпишуть до другого кола сербських президентських виборів – Оллі Рен


Сьогодні міністри закордонних справ країн – членів ЄС мають розглянути в Брюсселі нову угоду з Сербією про стабілізацію і асоціацію. Нідерланди, зокрема, знову заявили сьогодні, що не підпишуть цю угоду, доки Белград не видасть розшукуваного підозрюваного Ратка Младіча.

Комісар Євросоюзу з розширення заявив, що Європейський Союз мав би підписати торговельну угоду з Сербією якнайшвидше, а окремі країни – члени ЄС можуть відкласти її ратифікацію, якщо не бачать достатньої співпраці Белграда з Гаазьким трибуналом.

Водночас, на його думку, цю угоду не підпишуть до 3 лютого, дня другого кола президентських виборів у Сербії.

Сьогодні міністри закордонних справ країн – членів ЄС мають розглянути в Брюсселі нову угоду з Сербією про стабілізацію і асоціацію.

Нідерланди, зокрема, знову заявили сьогодні, що не підпишуть цю угоду, доки Белград не видасть розшукуваного підозрюваного Ратка Младіча.

Міжнародний кримінальний трибунал у справах колишньої Югославії в Гаазі звинувачує колишнього командувача війська боснійських сербів часів війни в Боснії 1990-х років у геноциді.

Аналітики вважали, що підписання договору напередодні другого кола президентських виборів могло б збільшити шанси на перемогу нинішнього прозахідного Президента Сербії Боріса Тадіча. Його суперник на місце голови держави – націоналіст Томістав Ніколіч, який переміг у першому колі.
XS
SM
MD
LG