Доступність посилання

ТОП новини

Міністр у справах сім’ї та молоді вручив на Аскольдовій могилі десять відзнак за особисту мужність


За словами Юрія Павленка, тепер кожного року, в день вшанування пам’яті героїв Крут, юнаки та дівчата отримуватимуть нагороди. Серед десяти нагороджених – майже всі офіцери: пожежники і прикордонники, – а також двоє школярів, які врятували людей на кризі.

За словами Юрія Павленка, тепер кожного року, в день вшанування пам’яті героїв Крут, юнаки та дівчата отримуватимуть нагороди.

Серед десяти нагороджених – майже всі офіцери: пожежники і прикордонники, – а також двоє школярів, які врятували людей на кризі.

В урочистостях на Аскольдовій могилі до 90-ї річниці бою під Крутами взяв участь і Президент. Віктор Ющенко та перші особи держави поклали квіти до пам’ятного знака Героям Крут.

Цього дня 90 років тому під станцією Крути Чернігівської області українська молодь – курсанти військової школи та студенти – вступили у нерівний бій із більшовицькими військами, що наступали на Київ. Більшість із цих молодих людей загинула.

Кількох по тому поховали в Києві на Аскольдовій могилі. За радянських часів це поховання ліквідували. Зараз там меморіал їхньої пам’яті.
XS
SM
MD
LG