Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр-міністр захистила податкову від критики Президента


Прем''єр Юлія Тимошенко задоволена роботою керівника державної податкової адміністрації Сергія Буряка з детінізації економіки. Напередодні Віктор Ющенко різко критикував С. Буряка.


Прем''єр Юлія Тимошенко задоволена роботою керівника державної податкової адміністрації Сергія Буряка з детінізації економіки. Напередодні Віктор Ющенко різко критикував С. Буряка.

«Ми закінчили січень з перевиконанням плану з надходжень на 760 мільйонів гривень», – сказала вона на брифінгу в суботу. За її словами, в січні 2008 року, порівняно з січнем 2007, було отримано на 48% більше. «Я хочу сказати, що в Україні почалася потужна програма з детінізації сплати податків і державна податкова адміністрація, і державна митна служба змогли дати такий унікальний результат», – сказала Тимошенко. «Робота Сергія Васильовича Буряка є високопрофесійною і ефективною, і ми вже бачимо результати його роботи», – додала вона.

Прем’єр зазначила, що державна митна служба у січні 2008 порівняно до січня 2007 року збільшила відрахування на 42%. «Новий керівник Валерій Хорошковский вже сьогодні має спектр дій з запобігання контрабанди і тіньових потоків, який за один місяць дозволив дати такий результат», – підкреслила вона.

Тимошенко також повідомила, що керівник податкової Буряк пообіцяв навести лад із відшкодування ПДВ. «Сергій Буряк сказав, що січень-лютий-березень – і в Україні буде покінчено з заборгованістю з відшкодування ПДВ. Це дуже амбітна мета», – сказала вона.

«Те, що ми пообіцяли за три місяці впоратися з даним питанням, зафіксовано в рішенні Ради нацбезпеки», – зазначила Тимошенко.

За словами прем’єра, керівник податкової пообіцяв запровадити автоматизовану систему відшкодування без участі чиновників, які, сказала Тимошенко, «брали від 25 до 50% відкату».

Вона також назвала досягненням керівника митниці Хорошковського те, що на митниці імпортні товари оформлюють грошима, а не векселями. «Більше такої тіньової процедури як оформлення імпортних товарів векселями на митниці в Україні не існує, і я вдячна Валерію Хорошковському за це. Він за місяць зробив надзвичайні речі», – відзначила прем’єр, повідомляє «Українська правда».
XS
SM
MD
LG