Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина на порозі епідемії грипу


Про це заявив головний санітарний лікар області Сергій Риженко. Помітне зростання захворюваності школярів на гострі респіраторні вірусні інфекції зареєстрували у великих містах, зокрема, у Дніпродзержинську, а також чотирьох сільських районах.

Про це заявив головний санітарний лікар області Сергій Риженко.

Помітне зростання захворюваності школярів на гострі респіраторні вірусні інфекції зареєстрували у великих містах, зокрема, у Дніпродзержинську, а також чотирьох сільських районах.

За інформацією посадовця, через високий рівень захворюваності на карантин закрили всі 27 шкіл Нікополя. Вимушені канікули в місті триватимуть до 8 лютого.

Наразі лікарі Дніпропетровщини готуються до різкого збільшення числа інфікованих дорослих, «стрибка» захворюваності очікують вже з нового тижня.

За словами Сергія Риженка, в цьому сезоні в області зробили щеплення проти грипу 120 тисяч людей, це – майже половина від загальної кількості українців зі щепленнями.

Безкоштовне щеплення отримали понад 6 тисяч дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей. На це з обласного бюджету виділили півмільйона гривень.

Торік на Дніпропетровщині від ускладнень, викликаних грипом, помело три людини.
XS
SM
MD
LG