Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко може перенести своє звернення до парламенту


В інтерв’ю журналістам у Конча-Заспi в понедiлок увечерi, Президент Вiктор Ющенко заявив: «Я не хотiв би мати виступ у парламентi, коли в стiни парламенту не внесений спокiй, взаєморозумiння».

«Я готовий зробити звернення до парламенту, якщо парламент буде до цього готовий. Якщо таких зусиль не буде зроблено, тодi, вочевидь, можна буде говорити про перенесення на iнший день», – заявив Віктор Ющенко.

З його слів, за результатами консультацій, які він проводив у понеділок з лідерами фракцій, було досягнуто певної домовленості з приводу питання щодо вступу України в НАТО.

Зокрема, сторони дійшли згоди, що Україна повинна й далі підтверджувати вірність своєму вибору щодо євроатлантичної інтеграції, але має бути зафіксовано, що юридичний вступ в Альянс буде розглядатися через багато років після виконання Плану дій, після всенародного референдуму.

Тільки тоді, на думку Ющенка, має бути ухвалене політичне рішення щодо вступу України в НАТО.

У понеділок Віктор Янукович повідомив, що Партія регіонів розблокує роботу парламенту за умови ухвалення постанов щодо НАТО і відставки міністра внутрішніх справ.

«Регіонали» блокують трибуну і президію Верховної Ради від 18 січня.
XS
SM
MD
LG