Доступність посилання

ТОП новини

У Нью-Йорку від коронавірусу померла перша дитина, влада облаштовує лікарні в Центральному парку і конгрес-центрах


Нью-Йорк, 23 березня
Нью-Йорк, 23 березня

В Нью-Йорку зафіксована перша смерть дитини від COVID-19. Тільки за минулу ніч від коронавірусу в місті померло 14 осіб. В цілому ж за вихідні кількість померлих сягнула рекордних 250 осіб. З моменту початку пандемії, за даними Департаменту охорони здоров’я Нью-Йорка, всього померло 790 людей.

У цілому ж на ранок 30 березня в місті було зареєстровано 36221 випадки захворювання на коронавірус. За останні кілька днів значно збільшилася кількість хворих в районі Квінз. Наразі на цей район припадає майже 12 тисяч випадків COVID-19 (33% від загальної кількості).

Збільшується і відсоток хворих, які потребують госпіталізації. Якщо на початковій стадії епідемії влада говорила про те, що в лікарнях опинялося до 13% хворих, то наразі, за останніми даними Департаменту охорони здоров'я, мова вже йде про 20%.

Шпиталі не справляються з такою кількістю пацієнтів, тому в неділю влада почала облаштувати лікарню швидкої допомоги в наметах у Центральному парку. «Ми маємо намір використовувати кожне місце, яке потрібно для того, аби допомогти людям», – заявив під час пресконференції мер міста Білл де Блазіо. Нова лікарня матиме 68 додаткових ліжок для пацієнтів із коронавірусом. Вона відкриється в східній частині парку вже 31 березня.

Тим часом у понеділок зранку в Нью-Йорк прибув військовий шпиталь флоту США USNS Comfort. Коли корабель заходив у гавань, люди зустрічали його оплесками. Наразі плавучий шпиталь вже пришвартований. «Це як додати Нью-Йорку ще одну повноцінну лікарню», – прокоментував прибуття шпиталю мер міста. Очікується, що військові медики розпочнуть приймати перших пацієнтів вже у вівторок. Шпиталь вже залучали для допомоги мешканцям Нью-Йорка після терористичних атак 11 вересня 2001-го.

Також влада міста працює над тим, щоб перетворити Конгрес-центр імені Джейкоба Джевитса (всесвітньо відомий конференц-центр, який розташований в центрі Манхеттена) на лікарню на тисячу місць.

Навіть досвідчені лікарі пишуть, що ніколи в житті раніше не стикалися з тим, що система охорони здоров’я проходить зараз. «Я серцевий хірург із 20-річним стажем, але те, що я бачу сьогодні, це просто сюрреалістичні сцени, які важко уявити», – ділиться враженнями Даніель Голдстейн, професор та віцеголова Montefiore Health System, медичного центру, який розташований у Бронксі. Свій допис лікар назвав «Covid19 – Сцени з лінії фронту. 3/30/20»

Він пише, що на кожному ліжку в їхній лікарні в Бронксі у відділенні інтенсивної терапії перебуває пацієнт на підтримці штучного дихання з COVID-19, половина хворих – важкі. «30-40% мають ниркову недостатність. У нас не вистачає апаратів, тому ми вводимо їм діаліз через катетери.

У нас не вистачає персоналу. Медсестри відділення інтенсивної терапії починають хворіти. Пацієнти часто вмирають. Здорові, у віці 30-50. Самі. Без рідних біля ліжка.

Відчувається збільшення зневіри та страху серед персоналу. Ніхто з нас у житті не бачив такого «погіршення» у такі короткі строки та з таким приростом. Але ми намагається триматися, оскільки маємо виконувати свою роботу.

Всі носять маски скрізь. Температуру теж контролюють кожного разу, коли ти заходиш у будинок. Персонал з інших відділень тренують, щоб вони були готові працювати у відділенні інтенсивної терапії. Ходять чутки, що наше кафе буде переобладнано під палату інтенсивної терапії, щоб збільшити кількість ліжок. Ще ніколи робота лікарів не була настільки важливою!»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG