Доступність посилання

ТОП новини

Голова Єврокомісії не їде в Україну на Євро-2012 через Тимошенко


Голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу
Голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу
Голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу «не має наміру» відвідувати Україну під час чемпіонату Європи з футболу, якщо Україна не вживатиме кроків для вирішення «дуже серйозної» ситуації навколо справи Юлії Тимошенко, яка викликає міжнародну стурбованість, заявила сьогодні в Брюсселі його речниця Пія Аренкільде Гансен.

Раніше німецька преса стверджувала, що канцлер Німеччини Анґела Меркель, також стурбована питанням лікування Тимошенко, може утриматися у червні від приїзду в Україну. Із прямим закликом до бойкоту української частини чемпіонату виступив наразі міністр довкілля в її уряді Норберт Реттґен.

Сьогодні стало відомо, що президент Чехії Вацлав Клаус скасував свою участь у саміті президентів країн Центральної Європи, яка має відбутися в середині травня в Криму. Речник президента Чехії заявив, що рішення пов’язане зі справою Юлії Тимошенко.

Минулого тижня стало відомо, що президент Німеччини Йоахім Ґаук теж відхилив запрошення взяти участь у цьому саміті через справу колишнього українського Прем’єр-міністра.

Тимошенко відбуває у Харкові семирічний тюремний термін, звинувачена в перевищенні влади під час укладення газових угод з Росією 2009 року. Минулого тижня вона оголосила, що голодує з 20 квітня на знак протесту проти поводження з нею у колонії.
XS
SM
MD
LG