Доступність посилання

ТОП новини

У Генштабі прокоментували рішення Путіна назвати свої полки на честь українських міст 


Офіційно метою своїх дій Путін називає «збереження військових та історичних традицій»
Офіційно метою своїх дій Путін називає «збереження військових та історичних традицій»

Рішення Володимира Путіна присвоїти танковим полкам російської армії назви українських міст свідчать про імперські амбіції Москви, таку думку висловив в коментарі Донбас.Реалії (проект Радіо Свобода) прес-офіцер Генерального штабу міністерства оборони України Владислав Волошин.

«Називаючи так ці полки, вони показують і маркують територію, куди вони хочуть дійти. Це показує те, що Рграниця їх намірів - не тільки в Україні, але й в європейських містах», - сказав представник Генштабу.

Нагадаємо, на початку липня президент Росії Володимир Путін дав кільком військовим формуванням найменування, ідентичні назвам міст в Україні, Білорусі, Польщі, Німеччині та Румунії.

Відповідно до указів, 6-й танковий полк російської армії називатиметься «Львівським», 68-й танковий полк – «Житомирсько-Берлінським», 163-й танковий полк – «Ніжинським».

Крім того, російські армійські полки були перейменовані за назвами білоруських міст Вітебськ, Кобрин, Слонім, а також за назвами столиць Польщі та Німеччини, Варшави та Берліна й румунського регіону Трансильванії.

Куди Путін збирається перекинути російські танки? | «Донбас.Реалії» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:27 0:00

XS
SM
MD
LG