Доступність посилання

ТОП новини

«Слава Україні!» – перші слова депортованого з Маріуполя до РФ Богдана Єрмохіна на українській землі


Депортований до Росії з Маріуполя українець Богдан Єрмохін повернувся в Україну. Це сталося в день його 18-річчя.

Щоб забрати хлопця, у Мінськ за ним вирушила офіційна опікунка і сестра. Потому – повернення Богдана Єрмохіна відбувалося через білорусько-український кордон. Знімальній групі «Ти як?» вдалося записати перші слова Богдана, щойно він перетнув кордон.

Хлопець з дитинства – круглий сирота. Його вивезли до РФ разом із 30 іншими дітьми. Там його передали в прийомну російську сім'ю і зробили йому паспорт РФ. Утім, протягом перебування в Росії, українець постійно публічно заявляв про бажання повернутися в Україну, висловлював свою патріотичну позицію і навіть намагався покинути РФ. Під час однієї з таких спроб його затримали і повернули до російської сім'ї. Після тривалих перемовин з представниками країни-агресорки Богдан Єрмохін усе ж потрапив додому.

За інформацією української влади, від початку агресії проти України Росія, за задокументованими даними, депортувала 20 тисяч українських дітей, але реальна цифра «набагато більша», стверджує президент Володимир Зеленський.

Діліться своїми історіями з нами на сторінках нового проєкту Радіо Свобода «Ти як?». Він про біженців і внутрішніх переселенців, а головне – для них.

Проєкт Радіо Свобода «Ти як?» у соцмережах
https://www.facebook.com/tyiak.ua
https://www.instagram.com/tyiak_ua/
https://t.me/tyiak_ua

XS
SM
MD
LG