Доступність посилання

ТОП новини

Маккейн відповів на російські загрози пропозицією нових санкцій


Сенатор Джон Маккейн
Сенатор Джон Маккейн

Група сенаторів США від обох партій у четвер оголосила про новий законопроект, який, за їхніми словами, посилить тиск на Росію у відповідь на втручання Москви в американські вибори, її дії в Сирії та анексію Криму.​

Разом із колегами я представив нові санкції, щоб втримати російську агресію та захистити нашу демократію
Джон Маккейн

«Наша розвідка постійно попереджала, що Путін продовжує втручатись у наші вибори та сіяти хаос. Ці атаки зростатимуть до того, як його не змусять відповісти за них. Разом із колегами я представив нові санкції, щоб втримати російську агресію та захистити нашу демократію», – написав сенатор Маккейн у Twitter.

За словами сенатора-демократа Боба Менендеса, йдеться про новий крок, мета якого – змусити Путіна зрозуміти, що США більше «не терпітимуть його поведінки».

Мета – змусити Путіна зрозуміти, що США більше не терпітимуть його поведінки
Боб Менендес


Новий пакет санкцій проти Росії містить обмеження транзакцій, пов'язаних із російським державним боргом, енергетичною сферою, імпортом урану, а також санкції щодо російських політиків і олігархів. Сенатор-республіканець Ліндсі Ґрем заявив, що діючі санкції не змусили Росію не втручатись у майбутні проміжні вибори 2018 року. Наша мета – змінити статус-кво і ввести нищівні санкції та інші заходи проти Росії та Путіна допоки він не перестане втручатись у виборчі процеси в США, здійснювати кібератаки проти американської інфраструктури, та не вийде з території України і не сіятиме хаос у Сирії», – зазначає Ґрем.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG