Доступність посилання

ТОП новини

Пташка змусила літак МАУ кружляти над Київщиною декілька годин


Літак кілька годин кружляв над землею поблизу Києва, спалюючи пальне
Літак кілька годин кружляв над землею поблизу Києва, спалюючи пальне

30 липня ввечері почали з’являтися повідомлення про те, що літак «Міжнародних авіаліній України» Boeing 737-900, який вилетів з аеропорту «Львів», прямуючи на єгипетський курорт Шарм-ель-Шейх, здійснив аварійну посадку в Києві. Втім, представники МАУ запевняють, що ситуація була цілком штатною.

Про подію повідомив депутат львівської міської ради Ігор Зінкевич. Він уточнив, що літак, який летів зі Львова до Шарм-ель-Шейху, змушений був сісти в Києві.

Один із пасажирів поділився враженнями від зльоту. За його словами, літак не міг набрати висоту через те, що в лівий двигун врізалася зграя птахів. Після цього літак долетів до Києва.

За даними порталу flightradar24, політ тривав майже три з половиною години. Більшість цього часу Boeing кружляв у небі поблизу столиці, чекаючи на посадку в «Борисполі».

Менеджер прес-служби МАУ Анастасія Чаплигіна у своєму коментарі до допису одного з пасажирів запевнила, що посадка не була аварійною, хоча літак дійсно зіткнувся з птахом.

«Посадка не була аварійною і виконана в штатному режимі. Екіпаж, діючи за затвердженою процедурою, продовжив набір безпечної висоти, аналізуючи роботу двигунів. Для забезпечення безпеки пасажирів на борту командир повітряного судна вирішив здійснити позапланову посадку в Міжнародному аеропорту «Бориспіль», – пояснила Чаплигіна.

За її словами, пасажирам у «Борисполі» надали інший літак, але й перевірка літака Boeing 737-900 не виявила серйозних ушкоджень.

МАУ внесла зміни до свого графіку польотів.

​Рейс PS5265 продовжився з Києва і досяг Шарм-ель-Шейху опів на одинадцяту вечора.

Птахи – один із факторів небезпеки для літаків. За даними Державіаслужби, яка посилається на Міжнародну організацію цивільної авіації, понад 90% інцидентів з птахами трапляється поблизу аеропортів, тобто під час зльотів або посадок. МОЦА оцінює збитки авіаційної галузі від таких випадків приблизно в 1,2–1,5 мільярди доларів на рік.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG