Доступність посилання

ТОП новини

В Україні створили спецфонд для збору коштів на відновлення знищеного армією РФ музею Сковороди


Музей Григорія Сковороди на Харківщині (фото архівне)
Музей Григорія Сковороди на Харківщині (фото архівне)

Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Харківською обласною військовою адміністрацію оголосили про відкриття фонду для збору коштів на відновлення зруйнованого армією РФ Національного літературно-меморіального музею Григорія Сковороди. Як повідомив профільний міністр Олександр Ткаченко, до наповнення фонду планують залучити благодійників та міжнародних донорів.

«Наразі вже маємо попередні домовленості з низкою наших західних партнерів про те, що вони згодні давати кошти на відновлення музею. Наразі це єдиний варіант, аби відремонтувати його швидко, не затягуючи. Адже, як ми знаємо, час в даному випадку може лише погіршити зруйноване. В тому числі через погодні умови», – розповів Ткаченко.

Збір коштів буде публічним і контролюватиметься державою, каже Ткаченко. Поки що деталей, куди перераховувати кошти, немає.

За даними МКІП, наразі фахівці провели необхідні інспекційні дії та визначили перелік робіт, потрібних для відновлення музею.

7 травня стало відомо, що російські війська обстрілами зруйнували музей Григорія Сковороди у Сковородинівці на Харківщині. Тут в останні роки життя творив видатний український філософ Григорій Сковорода, тут він і похований. Поранень через обстріл зазнав чоловік, який наглядав за музеєм. Цього року виповнюється 300 років від дня народження Григорія Сковороди.

XS
SM
MD
LG