Доступність посилання

ТОП новини

2019 стане роком української культури в Австрії – Порошенко


Президент України Петро Порошенко (праворуч) та федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц під час брифінгу в Києві, 4 вересня 2018 року
Президент України Петро Порошенко (праворуч) та федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц під час брифінгу в Києві, 4 вересня 2018 року

2019 рік в Австрії буде присвячений українській культурі, заявив президент України Петро Порошенко у Києві під час спільного брифінгу з канцлером Австрії Себастьяном Курцем.

«2019 рік буде роком української культури в Австрії. Культурна дипломатія є дуже надійним і ефективним інструментом для розвитку відносин між нашими народами і країнами. Культура – це ключ від сердець і України, і Австрії, і це зробить наші народи набагато ближче», – сказав Порошенко.

Він додав, що вже запросив австрійську делегацію до України на відзначення роковин Голодомору в листопаді.

Курц також висловив переконання, що культурна взаємодія буде корисна для Австрії й України.

«Я дуже радий, що ми змогли домовитися про спільний рік культури, який зблизить народи України і Австрії, що обидва народи матимуть з цього зиск, будуть збагачені», – заявив канцлер.

Себастьян Курц відвідав Україну 4 вересня. Зустрівшись із низькою українських посадовців, зокрема головою міністерства закордонних справ Павлом Клімкіним та мером Києва Віталієм Кличко, він провів переговори з президентом Порошенком.

За словами Порошенка, в центрі перемов були українсько-австрійські відносини, адже Київ «зацікавлений в Австрії як у надійному торгівельному, політичному, економічному і гуманітарному партнері».

XS
SM
MD
LG