Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі 23 серпня загинули п’ятеро українських військових – штаб ООС


П’ятеро українських військових загинули, ще семеро поранені внаслідок бойових дій на Донбасі 23 серпня, інформує штаб української воєнної Операції об’єднаних сил.

Згідно з повідомленням, у період з 7 до 18 години підтримувані Росією бойовики здійснили 12 обстрілів.

За даними штабу, унаслідок вогню у відповідь загинули 12 бойовиків, ще 17 поранені.

Міністерство оборони України повідомляло, що зранку 23 серпня відбувся п’ятигодинний бій біля населеного пункту Кримське на Луганщині, унаслідок якого чотири українські військові загинули, ще сім отримали поранення.

Бойовики «ЛНР» звинувачували українську армію в спробі захоплення нових позицій біля села Желобок. Про свої втрати під час зіткнення бойовики не інформували.

Що роблять російські військові на Донбасі? (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:31 0:00

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 27 червня оголосила про чергове «всеосяжне, стале і безстрокове припинення вогню» з 1 липня, з 00.01 за київським часом, цього разу з нагоди жнив. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно. Новий режим припинення вогню оголошений з 29 серпня.

Це була вже четверта спроба домовитися про перемир’я лише за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але сторони відразу звинувачували одна одну в порушеннях. При цьому сторони щоразу заперечують свою вину і посилаються на провокації противників.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG