Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат зможе потрапити в СІЗО до Балуха не раніше ніж 17 вересня


Володимир Балух голодує на знак протесту проти переслідування вже 181 день
Володимир Балух голодує на знак протесту проти переслідування вже 181 день

Адвокат українського активіста Володимира Балуха, про побиття якого в СІЗО в анексованому Криму стало відомо 14 вересня, зможе відвідати його не раніше ніж 17 вересня. Про це представники захисту повідомили проектові Радіо Свобода Крим.Реалії.

Адвокат 15 вересня намагався відвідати Балуха, який голодує 181-й день, але йому не дозволили зайти до ізолятора, пославшись на неприймальний день. Він хотів з’ясувати, в якому стані перебуває активіст, у зв’язку з появою інформації про побиття. Адвокат планує відвідати активіста 17 вересня.

Про те, що Володимира Балуха побили, 14 вересня заявив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз. За його словами, начальник СІЗО Сімферополя Сергій Бережний вивів арештанта з камери і зажадав стати на коліна. Коли той відмовився, як стверджує Чийгоз, Балуха «стусанами поклали на бетон, сильно били по ногах, печінці й голові».

15 вересня управління ФСВП Росії в анексованому Криму заявило, що інформація про побиття Балуха не відповідає дійсності.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини України Людмила Денісова зажадала від російської влади негайно допустити її в СІЗО Сімферополя для зустрічі з активістом.

Ув’язнений в Криму український активіст Володимир Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року. 5 липня підконтрольний Росії Роздольненський районний суд засудив українського активіста до 5 років колонії загального режиму і штрафу в 10 тисяч рублів (близько 4 тисяч гривень). Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ проти нього: за звинуваченням у зберіганні зброї і побитті начальника ІТТ у Роздольному.

Балух. 5 років тюрми – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – зокрема, через прапор України на подвір’ї його будинку.

XS
SM
MD
LG