Доступність посилання

ТОП новини

Нідерланди, Бельгія та Угорщина завершили евакуацію громадян із Афганістану


Тисячі людей, які прагнуть залишити Афганістан, продовжують збиратися поблизу аеропорту Кабула
Тисячі людей, які прагнуть залишити Афганістан, продовжують збиратися поблизу аеропорту Кабула

Три країни-члени НАТО – Нідерланди, Бельгія та Угорщина – заявили про завершення операцій щодо евакуації своїх та громадян Афганістану з Кабула.

Уряд Нідерландів заявив, що припинить евакуаційні польоти з Кабула 26 серпня, назвавши «болючим моментом» те, що дехто все ж вимушено залишиться в Афганістані.

Повідомляється, що посольство і військова група Нідерландів в аеропорту Кабула вилетять останніми літаками вже сьогодні.

У сусідній Бельгії також влада повідомила про завершення процесу вивезення громадян – загалом близько 1400 людей були евакуйовані з Кабула. Останній рейс прибув до Ісламабаду вчора ввечері.

У Будапешті Міністерство оборони Угорщини заявило 26 серпня, що два його військових літаки і всі військовослужбовці, які брали участь в евакуації, покинули Афганістан і повернулися до Угорщини. Загалом повітряним транспортом Угорщина забрала з Кабула понад 500 осіб.

Тисячі людей, які прагнуть залишити Афганістан, продовжують збиратися поблизу аеропорту Кабула. Вони побоюються репресій за співпрацю з міжнародними військами протягом останніх двох десятиліть і повернення жорсткого правління талібів, зокрема репресій щодо жінок. США і союзники мають намір завершити до 31 серпня процес евакуації, який пожвавився після того, як 15 серпня владу в Афганістані фактично захопив «Талібан».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG