Доступність посилання

ТОП новини

Український дипломат привласнив 1,5 млн грн під час відрядження в Африку – прокуратура


Дипломата звинувачують у незаконному заволодінні коштами державного бюджету в особливо великих розмірах 
Дипломата звинувачують у незаконному заволодінні коштами державного бюджету в особливо великих розмірах 

Колишній співробітник посольства України в Південно-Африканській Республіці під час довготермінового відрядження привласнив півтора мільйона гривень, повідомили в прокуратурі міста Києва.

13 серпня Київською місцевою прокуратурою № 10 було оголошено підозру дипломатові, який, як стверджують слідчі, без жодного документального обґрунтування заволодів понад 1,5 мільйонами гривень державних коштів, призначених для функціонування української дипломатичної установи в ПАР.

За результатами розслідування чиновникові повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах).

Місцева прокуратура також намагається стягнути з підозрюваного всю суму завданих державі збитків.

Як повідомляло Радіо Свобода, в червні президент України Петро Порошенко підписав закон про дипломатичну службу. Як вказувало МЗС України в концепції проекту закону України «Про дипломатичну службу», «реформа необхідна для переходу від пострадянської системи дипслужби до дипслужби європейського зразка», а в процесі реформування «за основу взято кращий досвід держав ЄС і США».

XS
SM
MD
LG