Доступність посилання

ТОП новини

Під час акції біля офісу Медведчука затримані 17 активістів, інформацію про вибух у поліції спростували


Акцію проводили активісти «Національного корпусу»
Акцію проводили активісти «Національного корпусу»

Під час акції біля офісу глави «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука «за порушення громадського спокою» були затримані 17 активістів, їх доправили до Печерського управління поліції. Про це Радіо Свобода повідомили у пресслужбі поліції Києва.

При цьому правоохоронці спростовують заяву представників Медведчука, що біля офісу стався вибух.

«Під час акції активісти запалили фаєри та кинули декілька банок з фарбою на фасад будівлі», – розповіли РС у поліції.

Акцію під офісом Медведчука організували праворадикали із «Національного корпусу».

«Сьогодні, в День героїв, ми хочемо нагадати, що в країні відбувається реванш проросійських сил. Головні антигерої української реальності – колишні регіонали з ОПЗЖ. Візити лідерів ОПЗЖ на переговори з керівництвом РФ до Москви і Санкт-Петербурга під час війни повинні трактуватись як державна зрада, натомість політична партія продовжує свою діяльність. Сьогодні Нацкорпус прийшов під стіни офісу ОПЗЖ з метою привернути уваги громадськості та нагадати, що ворог не лише на сході, він – серед нас», – мовиться у заяві «Нацкорпусу».

«Нацкорпус» також вимагає від Мінюсту звернутися з позовом до суду «по факту вчинення партією ОПЗЖ державної зради та вимагає від СБУ розпочати провадження проти очільників цієї акнтиукраїнської сили».

Національний корпус

Партія «Національний корпус» і її напіввоєнізоване крило «Національні дружини» належать до так званого «Азовського руху», який започаткувала частина радикально налаштованих колишніх бійців нинішнього окремого загону спеціального призначення Національної гвардії.

«Азов» почав свій шлях 2014 року як добровольчий батальйон, потім полк, і брав участь у низці важливих боїв проти гібридної агресії Росії на сході України.

Установчий з’їзд партії «Національний корпус» відбувся 14 жовтня 2016 в Києві, на якому вже зареєстрована у Міністерстві юстиції політична партія «Патріот України» була перейменована на «Національний корпус». Беззмінним лідером партії є колишній депутат парламенту і екскомандир «Азову» Андрій Білецький. Чисельність «Національного корпусу» оцінюють у 10-15 тисяч членів.

«Національний корпус» брав участь в акціях протесту «Ні капітуляції» 2019 року. Партія разом із аграріями протестувала також проти відкриття ринку землі та земельної реформи.

Свою ідеологію партія окреслює як «націократія», а політологи зараховують її до крайніх правих організацій.

Навесні 2019 року в доповіді Державного департаменту США щодо прав людини «Національний корпус» був визнаний «групою ненависті», яка «вчиняла довільні затримання людей із очевидною згодою правоохоронних органів, здійснювала напади на журналістів, представників нацменшин (ромів) та ЛГБТ-спільноти».

XS
SM
MD
LG