Доступність посилання

ТОП новини

Реакція на вторгнення РФ в Україну: музей «Ермітаж» у Амстердамі перейменують


З 1 вересня колишня філія «Ермітажу» називатиметься H’Art Museum
З 1 вересня колишня філія «Ермітажу» називатиметься H’Art Museum

Музей «Ермітаж» у Амстердамі, який припинив співпрацю з російським «Ермітажем» після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, оголосив про перейменування та співпрацю з новими партнерами – Смітсонівським музеєм американського мистецтва у Вашингтоні, Центром Помпіду в Парижі та Британським музеєм.

З 1 вересня колишня філія «Ермітажу» називатиметься H’Art Museum та експонуватиме твори з фондів своїх партнерів, влаштовуючи спільні виставки. На першій виставці наступного року будуть представлені картини Василя Кандинського з колекції Центру Помпіду.

«Ермітаж» у Амстердамі був відкритий у 2009 році. За 14 років відбулося 30 виставок, близько третини з них були присвячені російській історії та культурі. Одна з останніх виставок називалася «Коштовності. Блиск російського двору». В інтерв’ю New York Times директорка музеюАннабель Бірні заявила, що через війну в Україні «магія Росії зникла». Остання виставка, організована у співдружності з російським «Ермітажем» була закрита через п’ять тижнів після відкриття у березні минулого року.

Музей «Ермітаж» у Амстердамі вважався певним символом близьких відносин між Нідерландами та Росією. У 2013 році виставку «Петро Великий – натхненний цар» відвідали королева Нідерландів Беатрікс та президент Росії Володимир Путін.

XS
SM
MD
LG