Доступність посилання

ТОП новини

На Запоріжжі комісії передчасно заповнювали протоколи


Під час голосування на виборах до Верховної Ради України, 21 липня 2019 року
Під час голосування на виборах до Верховної Ради України, 21 липня 2019 року

У Запорізькій області спостерігачі «Опори» та поліція зафіксували два випадки заповнення і підписання протоколів членами дільничних комісій до моменту закінчення голосування.

«У місті Дніпрорудному дільнична виборча комісія почала складати протокол, і навіть деякі члени комісії його підписали ще до початку вечірнього засідання і підрахунку голосів. Такий випадок є. Голова комісії під час фіксування знепритомнів, і спостерігач «Опори» викликав швидку допомогу для нього», – повідомила під час спеціального брифінгу представниця «Опори» Таїсія Мельниченко.

Другий випадок дострокового підписання протоколів членами дільничної виборчої комісії зафіксовувала поліція у Мелітополі. За цим фактом правоохоронці порушили кримінальне провадження за фактом фальсифікації виборчих документів за частиною 4 статті 158 Кримінального кодексу, слідчі дії тривають.

Станом на 18:00 поліція в Запорізькій області зареєструвала 122 звернення щодо ймовірних порушень під час виборів, правоохоронці склали 4 адмінпротоколи та порушили одне кримінальне провадження.

Активність виборців по Україні станом на 16:00 склала 36,57%, повідомляє Центральна виборча комісія. На посади народних депутатів претендують майже шість тисяч кандидатів.

XS
SM
MD
LG