Доступність посилання

ТОП новини

Арештований у Вінниці бізнес російського олігарха вартістю понад 2 млрд гривень передали АРМА – СБУ


За даними Офісу генпрокурора, менеджмент вінницького компанії під час воєнного стану намагався вивезти продукцію, використовуючи символіку Червоного Хреста.
За даними Офісу генпрокурора, менеджмент вінницького компанії під час воєнного стану намагався вивезти продукцію, використовуючи символіку Червоного Хреста.

Служба безпеки України передала Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) арештований у Вінниці бізнес російського олігарха вартістю понад 2 млрд гривень.

У пресслужбі відомства у телеграмі уточнюють, що йдеться про вінницьку компанію, яка спеціалізується на виготовленні побутової хімії. Її власником є російський олігарх, член провладної політичної партії «Единая Россия».

В управління держави, як повідомляють в службі, перейшли:

  • корпоративні права у вигляді 100% статутного капіталу компанії в розмірі понад 1,5 млрд. грн;
  • готова продукція та сировина, вартістю понад 500 млн грн, які була на складах.

«Топменеджмент підприємства намагався приховати від націоналізації товарні цінності. Після початку повномасштабного вторгнення рф вони розпочали процес виведення з України активів в інтересах російського власника. Завдяки втручанню СБУ схему було викрито та зупинено», – йдеться у повідомленні.

У СБУ наголошують, що арешт активів компанії відбувався у межах кримінального провадження.

За даними Офісу генпрокурора, менеджмент вінницького підприємства під час воєнного стану намагався вивезти продукцію, використовуючи символіку Червоного Хреста.

XS
SM
MD
LG