Доступність посилання

ТОП новини

З Армянська евакуюють дітей через високу концентрацію шкідливих речовин у повітрі


У ніч з 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини
У ніч з 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини

Призначений Москвою голова Криму Сергій Аксьонов повідомив, що з Армянська, розташованого на півночі півострова, планують вивезти дітей шкільного і дошкільного віку через забруднення повітря в місті. Їх евакуюють у кримські санаторії, написав Аксьонов у Facebook.

«Підстав для запровадження надзвичайного стану немає. Однак у попереджувальних цілях … ухвалив рішення оголосити канікули на два тижні для шкіл і дитячих садків Армянська і всіх дітей міста шкільного віку та дошкільного віку – з мамами, – відправити відпочивати в наші кримські санаторії», – йдеться в повідомленні.

За інформацією Аксьонова, в місті створили оперативний штаб.

Раніше сьогодні Аксьонов заявив, що концентрація шкідливих речовин в повітрі на півночі Криму перевищила допустиму норму. За його словами, завод «Кримський титан» в Армянську зупинили на два тижні.

Місцеві жителі продовжують скаржитися на погіршення самопочуття, їдкий запах в повітрі, першіння в горлі, особливо у вечірній час.

У ніч з 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини. 28 серпня фактичний голова Криму Сергій Аксьонов написав на своїй сторінці у Facebook, що ситуація в Армянську «виходить за межі норми».

Фактична влада анексованого Росією Криму заявила, що причиною викидів шкідливої речовини на півночі півострова є спека і тривала відсутність опадів. За попередніми даними досліджень, причиною забруднення є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного «Кримським титаном».

Читайте також: «За два дні все згоріло». Кримське село Перекоп після «хімічної атаки»

Завод «Кримський титан» розпочав роботу ще 1971 року, а на початку 2000-х перейшов під контроль компанії Groop DF Дмитра Фірташа. Головним напрямком підприємства є виробництво діоксиду титану – речовини, що застосовується в лакофарбовій, гумотехнічної промисловості, при виробництві пластмас і в багатьох інших галузях.

За даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, завод «Кримський титан» є екологічною загрозою для Херсонської області.

XS
SM
MD
LG