Доступність посилання

ТОП новини

У Міноборони РФ розповіли, чому російські ракети атакували Тернопіль


Українські рятувальники працюють на місці російського обстрілу на околиці Одеси, 8 травня 2023 року. Фото ілюстративне
Українські рятувальники працюють на місці російського обстрілу на околиці Одеси, 8 травня 2023 року. Фото ілюстративне

У міністерстві оборони Росії розповіли, чому російські ракети атакували Тернопіль.

«Збройними Силами Російської Федерації в районах населених пунктів Тернопіль, а також Петропавлівка Дніпропетровської області завдано удару високоточною зброєю великої дальності повітряного та морського базування за пунктами дислокації підрозділів ЗСУ та місцями зберігання боєприпасів, озброєння та військової техніки, що надійшли із західних країн», – йдеться у повідомленні російського відомства.

При цьому у Міноборони РФ заявляють, що «мета удару досягнута, усі об’єкти вражені».

Російські війська двічі атакували Тернопіль. Вперше – пізно ввечері 13 травня. Влада повідомила про влучання у складські приміщення, були травмовані двоє людей – вони отримали осколкові поранення та опіки. Вранці 14 травня місто повторно атакували. В результаті вибухів, ймовірно, від уламків ракети, були пошкоджені цивільні будівлі та автомобілі.

За даними Повітряних сил ЗСУ, у ніч на 14 травня російські війська атакували Україну з різних напрямків ударними дронами Shahed-136/131, ракетами «Калібр» з кораблів у Чорному морі, крилатими ракетами Х-101/Х-555/Х-55 з літаків стратегічної авіації Ту-95мс. Українські військові знищили 25 безпілотників та три крилаті ракети.

Місцева влада повідомила про «приліт» на Тернопільщині, у Києві всі російські дрони збили, а ракет в повітряному просторі міста не було. Про удар по Петропавлівці не повідомляли.

XS
SM
MD
LG