Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд підтвердив рішення про позбавлення мера Чернігова права обіймати посаду протягом року


 Владислав Атрошенко заявив намір оскаржувати судове рішення у Європейському суді з прав людини.
Владислав Атрошенко заявив намір оскаржувати судове рішення у Європейському суді з прав людини.

Львівський апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу мера Чернігова Владислава Атрошенка на рішення суду про позбавлення його права обіймати посаду міського голови.

Апеляційний суд лише змінив рішення в частині накладеного адміністративного стягнення розміром 3400 гривень з мера Чернігова за вчинення ним адміністративних правопорушень.

Водночас без змін залишили рішення у частині про стягнення штрафу в розмірі чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 6800 гривень, а також позбавлення права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функції держави або місцевого самоврядування, терміном один рік.

«Є питання, чи є в Україні неупереджене правосуддя. Очевидно, що в моїй особі є наступ на місцеве самоврядування, тому що очевидною є невідповідність міри покарання. Працівники ДБР не хочуть об’єктивно оцінювати обставини у березні 2022 в Чернігові, за яких моя дружина виїхала», – каже мер Чернігова.

Він заявив намір оскаржувати судове рішення у Європейському суді з прав людини.

Читайте також: «Я рятував свою сім’ю»: як мер Чернігова Атрошенко коментує рішення суду про своє відсторонення

7 грудня Яворівський районний суд Львівської області на рік позбавив мера Чернігова Владислава Атрошенка права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, а також оштрафував його. Таке рішення суд виніс за протоколом НАЗК про конфлікт інтересів. Мер Чернігова подав апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції.

За даними НАЗК, у серпні 2022 року Чернігівський міський голова дав розпорядження своєму водієві вивезти автівку дружини Tesla Model X за межі кордону, чиновник діяв в умовах конфлікту інтересів, адже водій забезпечує транспортне обслуговування міського голови виключно в межах виконання ним посадових обов’язків. Після цього у вересні НАЗК склало протокол щодо конфлікту інтересів у Чернігівського міського голови.

XS
SM
MD
LG