Доступність посилання

ТОП новини

МВС більше не дасть згоди на жоден чартерний рейс – Аваков


«Пасажирське авіасполучення – закрите. Винятки будуть рідкісні», – написав Аваков у фейсбуці в ніч на 1 квітня
«Пасажирське авіасполучення – закрите. Винятки будуть рідкісні», – написав Аваков у фейсбуці в ніч на 1 квітня

Міністерство внутрішніх справ більше не дасть згоди на здійснення чартерних авіаперельотів для повернення громадян України з-за кордону під час карантину, заявив міністр Арсен Аваков.

«Пасажирське авіасполучення – закрите. Винятки будуть рідкісні і тільки окремим рішенням – зі 100% обсервацією під контролем санітарних лікарів з подальшим тестом ПЛР. Тільки так – і не потрібно прокльонів, що мені надсилають з-за кордону – заради безпеки мільйонів – ми підемо на незручності для кількох тисяч», – написав Аваков у фейсбуці в ніч на 1 квітня.

Він додав, що такого висновку дійшов після «авіа-чартерної істерії й інцидентів», що сталися впродовж останніх днів.

За словами голови МВС, тим людям, що зараз перебувають на обсервації в київських готелях 1 і 2 квітня зроблять ПЛР-тест. «За фактом результату тесту – якщо ураження вірусом не виявлено – поліція розвезе кожного по домівках під жорстке зобов'язання з жорсткою домашньої ізоляцією і контролем з боку поліції і санітарних лікарів. Непокора – санкція ст. 325 КПК», – написав Аваков.

За його словами, всіх пасажирів, які втекли від обсервації, чекають штрафи. У разі виявлення у них коронавірусу – їм загрожує кримінальна відповідальність.

«Ті, хто втік з автобусів і ухилився від обсервації на цей момент – уже отримали адміністративні протоколи або будуть піддані цій санкції (всі громадяни встановлені) – санкція: штраф до 17 000 гривень. Якщо у когось із пасажирів рейсу буде виявлений вірус – поліція ухвалить рішення про висунення звинувачень у відповідності зі ст. 325 – аж до арешту й утримання під вартою до 3-х років», – заявив міністр.

За даними Авакова, більшість пасажирів рейсу, які повернулся нещодавно з Балі, виїхали туди вже після того, як в Україні запровадили карантин.

«13 березня президент Зеленський звернувся до українців повернутися в країну, в зв'язку з епідемією ... а тут дивлюся (дані прикордонслужби – ред.) – кожен третій, хто повернувся вчора на цьому скандальному спеціально організованому рейсі ... полетіли з країни на Балі .. 13, 14, 15 березня. Тобто наплювали на попередження та прохання повернутися (не їхати)», – написав міністр.

Згідно з рішенням уряду, ті, хто приїжджає з-за кордону, має проходити обов'язкову обсервацію (це не самоізоляція у власних домівках, а перебування усіх осіб, що повернулися з однієї країни в одному місці).

30 березня готель «Козацький», який належить Міністерству оборони України, розмістив у себе на 14 днів 100 громадян, які прибули з Балі та Катару.

Родич евакуйованих з Балі коментує ситуацію із обсервацією
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:37 0:00

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG