Доступність посилання

ТОП новини

Байден заявив Нетаньягу, що підтримка США війни в Газі залежить від кроків із захисту цивільного населення


Байден і Нетаньягу провели телефонну розмову через кілька днів після того, як через ізраїльські авіаудари загинули сім гуманітарних працівників у Газі
Байден і Нетаньягу провели телефонну розмову через кілька днів після того, як через ізраїльські авіаудари загинули сім гуманітарних працівників у Газі

Президент США Джо Байден сказав прем’єр-міністру Ізраїлю Беньяміну Нетаньягу 4 квітня, що майбутня підтримка США війни в Секторі Гази залежить від нових кроків із захисту цивільних людей і гуманітарних працівників.

Байден і Нетаньягу провели телефонну розмову через кілька днів після того, як через ізраїльські авіаудари загинули сім гуманітарних працівників у Газі, що ускладнило відносини лідерів.

Як вказано в заяві Білого дому, Байден «чітко дав зрозуміти, що Ізраїлю необхідно оголосити і здійснити низку конкретних кроків для усунення шкоди цивільному населенню, гуманітарних страждань і для гарантування безпеки гуманітарних працівників».

Неурядова організація World Central Kitchen 2 квітня підтвердила загибель семи своїх співробітників у Смузі Гази.

За твердженням WCK, її співробітники їхали зоною, де не було бойових дій, у двох броньованих автівках із логотипами організації і в легковому автомобілі.

«Попри координацію переміщення з Армією оборони Ізраїля, конвой був обстріляний, коли виїздив зі складу в Дейр аль-Бала, де команда розвантажила понад 100 тонн гуманітарної харчової допомоги, доправленої до Гази морем», – йшлося в повідомленні.

Серед загиблих були громадяни Австралії, Польщі, Великої Британії, один мав подвійне громадянство США й Канади.

Президент США Джо Байден виступив із надзвичайно різкою критикою Ізраїлю, припустивши, що цей інцидент продемонстрував, що Ізраїль робить недостатньо для захисту цивільних осіб.

Читайте також: Британський премʼєр вимагає від Нетаньягу розслідування загибелі гуманітарних працівників у Газі

Форум

XS
SM
MD
LG