Доступність посилання

ТОП новини

Ініціативу на Бахмутському напрямку ЗСУ, ймовірно, використають ще більшою мірою – ISW


Зруйнований Бахмут, 15 червня 2023 року
Зруйнований Бахмут, 15 червня 2023 року

Визнання українськими силами свого володіння ініціативою на Бахмутському напрямку може свідчити про намір продемонструвати намір ширше використати цю ініціативу. Таке припущення роблять у своєму огляді аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики звертають увагу, що і Генштаб ЗСУ, і головнокомандувач Валерій Залужний заявляють про «стратегічну ініціативу» на Бахмутському напрямку та підтверджують широкі наступальні дії у цьому районі.

«Українські офіційні особи, ймовірно, тепер визнають, що ініціатива належить українським силам, щоб показати, що українські сили мають намір використати її більшою мірою», – йдеться у звіті.

Крім того, в ISW зауважують, що українські сили вели наступальні операції щонайменше на двох інших ділянках фронту.

За даними Міноборони України, наступальні дії на Бахмутському напрямку тривають з кінця минулого тижня – українські військові щодня просуваються по флангах.

Водночас, як пояснила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, Бахмут має особливість, яка ускладнює процес деокупації – тамтешня місцевість має розвинуту систему інженерних укріплень та розгалужену мережу опорних пунктів, які тимчасово зайняла армія РФ.

XS
SM
MD
LG