Доступність посилання

ТОП новини

ДБР: колишньому в.о. голови «Банку Михайлівський» оголосили підозру


ДБР: топменеджер банку безпідставно видав кредити кільком підставним фірмам на загальну суму понад 870,1 мільйона гривень
ДБР: топменеджер банку безпідставно видав кредити кільком підставним фірмам на загальну суму понад 870,1 мільйона гривень

Колишньому виконувачу обов’язків «Банку Михайлівський» оголосили підозру, повідомила перша заступниця голови Державного бюро розслідувань Ольга Варченко у Facebook.

«За попередньою версією слідства, топменеджер зловживав своїм службовим становищем і безпідставно видав кредити кільком підставним фірмам на загальну суму понад 870,1 мільйона гривень. Тобто у формі кредитів він просто вивів гроші з фінустанови, завдавши чималих збитків державі, а саме – Фонду гарантування вкладів фізичних осіб», – заявила Варченко.

Імені підозрюваного заступниця директора ДБР не назвала.

НБУ відніс банк «Михайлівський» до категорії неплатоспроможних 23 травня 2016 року, а 12 липня ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку. Рішення про виведення банку з ринку НБУ схвалив в зв’язку з великою кількістю операцій переказу вкладів фізичних осіб з фінансової компанії, пов’язаної з банком, на баланс банку, що збільшило навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

XS
SM
MD
LG