Доступність посилання

ТОП новини

Адміністрація Порошенка та його банк відреагували на розслідування «Схем»


«Міжнародний інвестиційний банк» повідомив, що не мав права перешкоджати клієнтам розпоряджатися власними коштами
«Міжнародний інвестиційний банк» повідомив, що не мав права перешкоджати клієнтам розпоряджатися власними коштами

Адміністрація президента та «Міжнародний інвестиційний банк», контрольний пакет акцій якого належить Петру Порошенку, прокоментували розслідування програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проект Радіо Своода та UA:Перший) «Великий куш» про те, як з банку сина Януковича вивели майже 2 мільярди гривень через банк нинішнього президента Порошенка, на чому той отримав до 20 мільйонів гривень «комісійних».

«Міжнародний інвестиційний банк» Порошенка заявив, що відповідно до законодавства він не міг відмовити у відкритті рахунків фізособам-фігурантам розслідування «Схем» та «не мав права перешкоджати клієнтам в подальшому розпоряджатися власними коштами, які визнані судом, як законно набуті».

Про це йдеться в заяві, розміщеній на офіційному сайті банку.

Утім, ця заява «МІБ» не спростовує факти, наведені в розслідуванні «Схем»: що на виведенні близько 2 мільярдів гривень з банку Олександра Януковича через банк Порошенка його фінустанова отримала близько 20 мільйонів гривень «комісійних».

Також на розслідування «Схем» відреагували в прес-службі Адміністрації президента. Але там не прокоментували питання щодо отриманих «комісійних» і дії правоохоронців і суду, які дозволили вивести з банку сина Януковича близько 2 мільярдів гривень.

У коментарі «Українській правді» прес-служба АП зазначила, що завдяки зусиллям Генпрокуратури до бюджету повернули 44 мільярди гривень, привласнених фірмами, пов’язаними з Януковичем і його оточенням, на основі ухваленого Радою закону, під яким стоїть підпис президента – і це нібито демонструє його «очевидну політичну волю в цьому питанні».

«Схеми» в розслідуванні «Великий куш» показали, як майже 2 мільярди гривень, які знаходились на депозитах підставних осіб у банку Олександра Януковича «ВБР», були виведені готівкою через «Міжнародний інвестиційний банк» Петра Порошенка – попри публічні обіцянки правоохоронців повернути ці гроші в бюджет. Готівка знімалась десятками мільйонів за раз через касу «МІБ». На чому фінустанова Порошенка отримала близько 20 мільйонів гривень «комісійних».

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!

XS
SM
MD
LG