Доступність посилання

ТОП новини

Байден заявив, що голосування в Конгресі щодо допомоги Україні має бути негайно


Джо Байден зауважив, що є переважна двопартійна підтримка України
Джо Байден зауважив, що є переважна двопартійна підтримка України

Президент США Джо Байден вкотре наголосив, що голосування щодо законопроєкту, який, серед іншого, передбачає допомогу Україні, має відбутися вже зараз.

«Є переважна підтримка України серед більшості демократів і республіканців. Голосування має бути вже зараз», – сказав він 10 квітня на спільній пресконференції із прем’єр-міністром Японії Фуміо Кісідою.

Байден також подякував Японії за співпрацю і за постійну підтримку України та рішення про виділення на українські потреби понад 12 мільярдів доларів фінансової допомоги:

«Ви засудили жорстоке вторгнення Путіна в Україну, коли це сталося. Ви пообіцяли виділити понад 12 мільярдів доларів, віддаючи пріоритет нерозповсюдженню ядерної зброї…», – додав він.

Читайте також: «Очікую, що це станеться протягом кількох тижнів»: сенаторка США про погодження допомоги Україні

Напередодні президент України Володимир Зеленський заявив, що в разі, якщо Конгрес США не схвалить військову допомогу для протистояння вторгненню Росії, Україна «програє війну».

Сенат США на нічному засіданні 13 лютого підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву. Проте Палата представників, де більшість мають республіканці, досі не розглянула цей законопроєкт. Значна частина республіканців орієнтується на колишнього президента Дональда Трампа, який критично висловлювався про цей законопроєкт.

Форум

XS
SM
MD
LG