Доступність посилання

ТОП новини

Суд арештував першого підозрюваного у вбивстві «Сармата»


Віталій Олешко, вбитий 31 липня 2018 року у Бердянську
Віталій Олешко, вбитий 31 липня 2018 року у Бердянську

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області 3 серпня обрав тримання під вартою як запобіжний захід підозрюваному у вбивстві бердянського активіста та ветерана війни на Донбасі Віталія «Сармата» Олешка.

Першим розглядалося клопотання про призначення запобіжного заходу особі, підозрюваній у безпосередньому вчиненні вбивства. Чоловік свою провину повністю заперечував, повідомивши в суді, що був затриманий разом із іншими підозрюваними, коли вони повертались з Бердянська з відпочинку. Він також просив обрати запобіжний захід, що дозволить йому перебувати йому вдома поряд із родиною на час слідства.

Адвокат підозрюваного заявив, що подаватиме апеляцію на рішення суду.

Упродовж дня 3 серпня суд обиратиме запобіжні заходи іншим підозрюваним у цій справі.

Докладніше про це: Що відомо про активіста і ветерана Віталія Олешка, якого вбили в Бердянську?

Убивство сталося вдень 31 липня на території готелю, що належить родині Олешка: невідомий зайшов на його територію і здійснив два постріли. Наразі за підозрою у вбивстві «Сармата» затримали п’ятьох осіб. Чотирьох із них затримали біля Василівки Запорізької області. Також затримано одного жителя Бердянська, який, за інформацією поліції, надав авто, що було використане під час вчинення злочину.

Наразі слідство розглядає декілька версій вбивства, серед яких як підприємницька, громадська діяльність «Сармата», так і мотиви особистої ненависті з боку вбивць.

У квітні 2018 року Віталій «Сармат» Олешко організував у Запоріжжі мітинг проти голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля. Учасники акції звинувачували посадовця у занедбанні Молочного лиману, де минулого року внаслідок несвоєчасної очистки русла лиману стався масовий замор риби. Окрім того, активісти заявляли, що на ремонт дороги Василівка – Енергодар виділили півмільярда гривень, проте ремонт так і не відбувся.

Віталій «Сармат» Олешко також неодноразово публічно виступав з критикою роботи бердянської міської влади.

XS
SM
MD
LG