Доступність посилання

ТОП новини

Харківського ексберкутівця судитимуть заочно у «справі Майдану» – ОГП


Повідомляється, що колишній правоохоронець обвинувачується за кількома статтями. Він переховується на території РФ (фото ілюстративне)
Повідомляється, що колишній правоохоронець обвинувачується за кількома статтями. Він переховується на території РФ (фото ілюстративне)

В Офісі генпрокурора повідомили про скерування до суду обвинувального акту стосовно колишнього психолога групи кадрового забезпечення «Беркут» управління МВС у Харківській області.

«За версією слідства, 18 лютого 2014 року обвинувачений застосував надмірне фізичне насильство, спеціальні засоби та помпову рушницю, споряджену набоями зі свинцевою картеччю, до учасників масових акцій протестів у столиці. Він заподіяв їм тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Троє осіб від вогнепальних поранень загинули», – розповіли в ОГП.

Повідомляється, що колишній правоохоронець обвинувачується за кількома статтями. Він переховується на території РФ.

21 листопада 2013 року в Україні почався Євромайдан. Він став відповіддю на рішення влади зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Протести набули більших масштабів після розгону 30 листопада і тривали до лютого 2014 року. Силовики кілька разів намагалися розігнати учасників протестів.

За даними прокуратури, всього під час Революції гідності постраждали 2,5 тисячі людей, 104 її учасники загинули – більшість у лютому 2014 року. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, від 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули також 17 силовиків.

XS
SM
MD
LG