Доступність посилання

ТОП новини

США: Байден здобув важливу перемогу над Сандерсом на праймеріз у 6 штатах


Претендент на участь у виборах президента США, колишній віцепрезидент Джо Байден
Претендент на участь у виборах президента США, колишній віцепрезидент Джо Байден

Претендент на участь у виборах президента США, колишній віцепрезидент Джо Байден переміг у шести штатах на праймеріз Демократичної партії. Байден випередив свого конкурента, Берні Сандерса, в штатах Міссісіпі, Міссурі, Мічіган, Північна Дакота, Айдахо та Вашингтон.

10 березня визначалася доля голосів 352 делегатів літньої Національної конвенції Демократичної партії, де буде обраний кандидат на президентську посаду.

Для цього претендентові потрібно зібрати 1990 голосів серед 3979 делегатів. Поки за числом уже делегатів у цьому змаганні Джо Байден помітно випереджає сенатора Сандерса з рахунком 664 на 573. Після голосування 10 березня стане відомо, хто отримає голоси 47% всіх делегатів майбутнього партійного з’їзду.

За даними аналізу Associated Press, Байден матиме щонайменше 142 нових делегатів: 51 у Мічигані, 34 у Міссурі, 28 у Міссісіпі, п’ять у Північній Дакоті, 17 у штаті Вашингтон та семеро у штаті Айдахо. Натомість Сандерс отримав 81 делегата: 34 у Мічигані, 19 у Міссурі, одного в Міссісіпі, п’ять в Айдахо, п’ять у Північній Дакоті та 17 у штаті Вашингтон.

За результатами праймеріз американські партії висувають своїх кандидатів на виборах президента, які відбудуться 3 листопада.

XS
SM
MD
LG