Доступність посилання

ТОП новини

Білорусь офіційно відкладає запуск АЕС поблизу кордону з Литвою


АЕС, розташовану поблизу кордону з Литвою, мали запустити 2020 року. Проте 6 жовтня уряд видав розпорядження про офіційне перенесення цих термінів
АЕС, розташовану поблизу кордону з Литвою, мали запустити 2020 року. Проте 6 жовтня уряд видав розпорядження про офіційне перенесення цих термінів

Білорусь заявляє, що відкладає на два роки, до 2022-го, повний запуск у комерційну експлуатацію обох енергоблоків нової АЕС в Островці Гродненської області, яку будує російська корпорація.

АЕС, розташовану поблизу кордону з Литвою, мали запустити до кінця цього року. Проте нині уряд видав розпорядження, датоване 6 жовтня, про офіційне перенесення цих термінів.

Наразі готується до запуску перший енергоблок Білоруської АЕС, другий фактично ще не завершений.

Про те, що станція не запрацює повністю цього року і це станеться тільки 2022-го, відомо вже кілька місяців. Але досі в документах лишався записаний термін пуску – 2020 рік; нинішнє рішення уряду офіційно зафіксувало реальну ситуацію.

АЕС розташована всього приблизно за 50 кілометрів від столиці Литви Вільнюса.

Влада Литви висловлювала занепокоєння щодо безпеки ядерного об’єкта і раніше оголошувала про плани закупити таблетки йоду напередодні пуску АЕС.

У самій Литві єдину атомну електростанцію закрили 10 років тому.

Плани будівництва АЕС Олександр Лукашенко озвучив у 2008 році, коли Мінськ отримав на цей проєкт позику в 10 мільярдів доларів від Москви.

Генеральним підрядником будівництва Білоруської АЕС є російська компанія «Атомстройекспорт».

XS
SM
MD
LG