Доступність посилання

ТОП новини

Журналіста Радіо Свобода у Білорусі заарештували на 15 діб


Відомий білоруський журналіст Олег Груздилович
Відомий білоруський журналіст Олег Груздилович

Фрунзенський районний суд Мінська заарештував на 15 діб журналіста Білоруської служби Радіо Свобода Олега Груздиловича. Його звинуватили в участі в несанкціонованому масовому заході 25 жовтня в Мінську.

Як повідомляє Білоруська служба Радіо Свобода, Олег Груздилович сказав у суді, що працював там журналістом від редакції газети «Народна воля», мав жилет з написом «Преса» і журналістське посвідчення.

«Це моя робота як журналіста. Я вважаю неправильним залучати журналістів до відповідальності за їхню роботу. У тому, що подібні заходи відбуваються в Білорусі, не винні журналісти. Наше завдання – отримати інформацію з перших рук», – сказав він в суді.

Олега Груздиловича затримали ввечері 10 листопада. Міліція прийшла до нього додому і показала фото з його зображенням на акції протесту 25 жовтня в Мінську. Потім його відвезли в ізолятор.

Журналіст був акредитований МЗС Білорусі до 29 серпня 2020 року, тоді чотирьох кореспондентів Радіо Свобода позбавили акредитації.

Олег Груздилович – відомий білоруський журналіст, що спеціалізується на правозахисній тематиці, понад 20 років пропрацював кореспондентом Білоруської служби Радіо Свобода. Він також співпрацював з незалежними білоруськими медіа. Автор книги «Хто підірвав мінське метро».

XS
SM
MD
LG