Доступність посилання

ТОП новини

Понад 5 тисяч вантажівок чекають виїзду з Білорусі


Розвантажено лише український напрямок, вантажівок не більше ніж пів сотні, повідомили білоруські прикордонники (фото ілюстративне)
Розвантажено лише український напрямок, вантажівок не більше ніж пів сотні, повідомили білоруські прикордонники (фото ілюстративне)

У Держприкордонслужбі Білорусі заявили, що лише три з дев’яти європейських пунктів пропуску виконують угоди про реєстрацію великовантажних вантажівок.

З початку грудня черги вантажівок на кордоні зросли ще на 20%, повідомило прикордонне відомство.

Найбільш завантаженим напрямком є литовський маршрут, де загалом зібралося майже 2200 вантажівок. На польських переходах з білоруської сторони в черзі 1720 автомобілів, з латвійської – 1090. Розвантажено лише український напрямок, вантажівок не більше ніж пів сотні, повідомили білоруські прикордонники.

Білоруська служба Радіо Свобода пише, що, за словами водіїв, їм доводиться стояти в черзі п’ять і більше днів. При цьому елементарних умов проживання на кордоні немає: миються і ходять в туалет на вулиці.

Польща закрила пункт пропуску Брузги-Кузьниця після того, як туди попрямувала велика кількість мігрантів. В результаті на сусідньому переїзді Берастовиця-Бобровники зібралися сотні вантажівок з товарами для Росії.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG