Доступність посилання

ТОП новини

Майже 180 підприємств змінили виробничі локації через війну – Мінекономіки


465 підприємств вже знайшли обладнані площі для своїх потужностей
465 підприємств вже знайшли обладнані площі для своїх потужностей

Міністерство економіки України повідомило, що наразі 178 підприємств переїхали до більш безпечних регіонів україни через війну. Водночас 67 – відновили роботу.

«Станом на 5 квітня Міністерство економіки отримало від підприємств 1 424 заявки на релокацію, з них 1 417 опрацьовано», – повідомили у відомстві.

Згідно з повідомленням, 465 підприємств знайшли обладнані площі для своїх потужностей. За рештою заявок Мінекономіки та влада на місцях підбирають нові локації.

Більшість бізнесів у програмі працюють у сфері виробництва чи переробної промисловості, вказали у Мінекономіки. Це, зокрема, виробники харчової продукції, легкої індустрії, компанії машинобудування, представники оптової торгівлі, склади з готовою продукцією тощо.

Повідомляється, що серед учасників програми релокації бізнесу багато ІТ-компаній, які створюють кластери у Львові та на Закарпатті.

Попри заяви Росії, що метою її так званої «спецоперації» в Україні не є цивільні об’єкти, війська РФ щоденно обстрілюють цивільні і промислові зони, завдаючи значних руйнувань інфраструктурі. Наразі важко назвати суму завданих Україні через дії агресора збитків, оскільки обстріли не припиняються.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG