Доступність посилання

ТОП новини

Збірна США з боксу відмовилася від чемпіонатів світу через участь Росії


Боксерів з Росії та Білорусі допустили до міжнародних змагань рішенням Міжнародної федерації у жовтні. Організація пояснила це тим, що «політика не має жодного впливу на спорт»
Боксерів з Росії та Білорусі допустили до міжнародних змагань рішенням Міжнародної федерації у жовтні. Організація пояснила це тим, що «політика не має жодного впливу на спорт»

Чоловіча та жіноча збірні США з боксу відмовилися від участі у найближчих чемпіонатах світу через те, що туди допустять команди з Росії та Білорусі під національними прапорами, йдеться на сайті американської Федерації боксу.

У заяві організації вказано, що Міжнародна федерація боксу «не змогла виконати заявлену місію: просувати, підтримувати та керувати спортивним боксом у всьому світі відповідно до вимог та духу Олімпійської хартії».

Жіночий чемпіонат світу пройде у березні в Індії, чоловічий – у травні в Узбекистані. Боксерів з Росії та Білорусі допустили до міжнародних змагань рішенням Міжнародної федерації у жовтні. Організація пояснила це тим, що «політика не має жодного впливу на спорт».

До цього президентом Міжнародної федерації було переобрано росіянина Умара Кремльова. Переобрання не визнала Федерація боксу України, після чого її членство в міжнародній федерації було припинене.

Через конфлікт між Міжнародним Олімпійським комітетом та Міжнародною федерацією боксу бокс може бути виключений із програми Олімпійських ігор 2028 року в Лос-Анджелесі. МОК, зокрема, зажадав від спортивної організації позбутися фінансової залежності від російської корпорації «Газпром».

Російським спортсменам забороняють виступати під національними прапорами на міжнародних турнірах майже у всіх олімпійських видах спорту після вторгнення РФ в Україну. МОК обговорює можливість допуску спортсменів у нейтральному статусі, проти виступає Україна, Польща, Норвегія та країни Балтії.

XS
SM
MD
LG