Доступність посилання

ТОП новини

Болтон: Україні потрібно шукати альтернативні джерела природного газу


Джон Болтон переконаний, що Європа й Україна мають шукати альтернативу «Північному потоку-2»
Джон Болтон переконаний, що Європа й Україна мають шукати альтернативу «Північному потоку-2»

Радник президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джон Болтон висловив занепокоєння будівництвом газопроводу «Північний потік-2». Він заявив, що Україні та іншим країнам необхідно шукати альтернативні джерела природного газу.

«Чому ви, Європа, добровільно ще більше прив’язуєте себе до російського енргопостачання. Альтернативний варіант як для України, так і для інших європейських країн – пошук інших джерел та ресурсів природного газу», – зазначив Болтон.

Болтон про «Північний потік-2» та вибори в Україні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00

Він підкреслив, що пошук альтернативних енергоресурсів, щоб не було залежності від Росії, є питанням української влади.

Як потенційну альтернативу Росії у постачанні газу Болтон назвав Ізраїль, США та Україну.

Читайте також: 1000 днів без російського газу: що це означає для України?

Будівництво «Північного потоку-2» стало однією з тем, які напередодні обговорили канцлер Німеччини Анґела Меркель і російський президент Володимир Путін. Перед переговорами Меркель заявила, що і після запуску нового газопроводу Україна повинна зберегти за собою роль газового транзитера. Путін заявив, що цей газопровід – виключно економічний проект.

Американський президент та інші представники його адміністрації неодноразово критикували проект «Північний потік-2». Частина країн ЄС і Україна прямо закликали заблокувати його спорудження, стверджуючи, що він поставить під загрозу енергетичну безпеку України та Євросоюзу.

У будівництві газопроводу, який має пройти з Росії до Німеччини дном Балтійського моря, беруть участь, зокрема, компанії з Німеччини і Австрії. Влада в цих країнах стверджує, що йдеться про суто економічний проект. Канцлер Німеччини Анґела Меркель, однак, заявила, що робота газопроводу можлива лише в разі, якщо Росія не припинить транзит газу через Україну.

XS
SM
MD
LG